Het allersimpelste ochtendritueel

 In Succesvol zijn

Van de Wereld van Shaz leerde ik een hele mooie eenvoudige variatie voor een ochtendritueel.

  1. Doe het raam open, steek je kop naar buiten. Adem in en adem uit.  Zeg zo luid mogelijk: “Hello world!” of “Goededag weer deze dag! Welkom, fijn dat ik er weer mag zijn.” (Op een of andere manier meen je dat ineens veel meer, zodra je frisse lucht inademt.)
  2. Vraag je lichaam wat het NU nodig heeft.
  3. Spreek een intentie uit voor die dag.

Korter kan het niet en het is echt een heerlijk begin van de dag.

(Heerlijk in de lente. En als het weer kouder wordt? Ook!  😉 )

Ik heb al eerder  over ochtendrituelen geblogged en ik geloof er echt in. Vooral als een gewoonte een ritueel is haal je de beslissing eruit. Je hoeft niet na te denken, je doet het gewoon.

MY-organization, ochtendritueel

En toen zei Alexander: “Waarom vraag je niet wat je ziel nodig heeft? Of: Wat wil jouw ziel nog ervaren?”

Welke vragen stel jij graag aan jezelf?

 

Recommended Posts
Comments
  • Martine van Eijk

    Ik heb het een beetje veranderd. Zolang het niet te koud is steek ik mijn kop lekker naar buiten of ga naar buiten bij de keuken. Maar daarna vraag ik wat mijn lijf nu wil en daarna wat mijn ziel nog wil meemaken.

    Ik vond het zoveel druk geven: “Wat nodig is.” Dan hoor ik meteen: “Wereldvrede regelen!” en dat is dan zo groot meteen.

    Durf jij opdrachten een beetje te modificeren?

Leave a Comment

zonsondergang genieten, summerschooltestimonial van hart tot hart