Chakrapsychologie volgens Campbell

 In MY-organization, Succesvol coachen, Succesvol zijn

Voor iedereen die het nog niet wist; mijn grote idool is Joseph Campbell. Een Amerikaanse professor vergelijkende religies. Hij is allang overleden maar er circuleren nog veel colleges op DVD. Gisteren zag ik iets over chakrapsychologie.

Ik keek weer eens naar Mythos ll. Hierin vertelt hij over het chakrasysteem, over westerse psychologie (Jung, Freud, behaviorisme) en hoeveel parallellen er zijn.

Ik kijk naar de  overeenkomsten in al die inzichten, in plaats van steeds de verschillen te benadrukken, We zijn toch allemaal op zoek naar het mysterie van het leven. Hoe geniet jij? Hoe doe je het goed? Hoe ga je om met de uitdagingen onderweg? Hoe ga je om met wie je bent?

In één ding is Joseph Campbell heel stellig: Probeer niet iemand anders te zijn, maar zet je scherpe kantjes in om beter te worden.

Recent Posts

Leave a Comment

niet uit de bocht vliegenWijs beleid. Gevangenis Veenhuizen.