Is jouw Kerst ’n thuiskomen bij jezelf?

 In Verbondenheid

San Sebastian de la Gomera

Ik ben bij mijn vader deze dagen. In San Sebastian de la Gomera, want daar woont hij. Hij is 85 en het is hier heerlijk.

Lummelen

Ik wandel, lees, kook en kijk wat TED filmpjes. Ik wil het aapje in mijn hoofd stilzetten om te horen welke verlangens daar onder klinken. Wát wil ik nog meer in dit leven? Wat wil ík nog meer in dit leven? Wat . . .

Popcorn

Maar er blijven ideeën voor blogs, interviews, foto’s, slogans en boeken om te lezen door mijn hoofd vliegen. Ik maak een stevige wandeling in mijn eentje door de bergen. Op de terugweg bekijk ik in het dorp wat etalages. Kerst kan niet knus genoeg zijn lijkt wel. Eén winkel heeft zich geheel gericht op gezellige kruip-bij-de-haard-kleren. Ik denk ‘we willen allemaal thuiskomen bij onszelf’. “Weer zo’n slogan”, zegt het aapje in mijn hoofd en ik loop door.

thuiskomen bij MY-organization

Knus, zelfs in de hitte

Pico Iyer over thuiskomen

Later bespreek ik het met mijn vader en hij herinnert me aan twee prachtige TED filmpjes die we samen keken. Pico Iyer vertelt over de stilte die elke reiziger nodig heeft. Stilte als hoofdingrediënt voor de wereldburger. Stilte als startpunt voor inspiratie. Want zonder stilte kun je niet thuiskomen bij jezelf – dat zelf dat altijd meereist.

Simon Sinek over mijn WAAROM

Tijdens een lummeldag lees ik ‘Waarom’ van Simon Sinek. Ik heb zijn TED filmpjes gezien. Ik ken zijn WHY, HOW, WHAT verhaal, maar het boek intrigeert me toch. Hij ageert flink tegen de meeste marketingstechnieken en zegt dat we in een tijdperk zijn gekomen waar manipulatie norm is geworden. Misbruik van angst, onderzoek, sociale groepsdruk en autoriteit.  Ik ken al deze verhalen zo goed dat ik er hopeloos van word. Simon Sinek zegt ook dat de WAAROM-vraag het enige is wat gaat helpen en hoe. Terwijl ik ‘ja, Ja, JA!!!’ denk als ik dit allemaal lees, vraag ik me af wat míjn nieuwe WAAROM wordt.

MY-organization gebruiksaanwijzing

Lezend op een terrasje

Waar geloof ik (niet) in?

Ik geloof niet in standaarden en behandelprotocollen
Ik geloof niet meer in de oude statistiek
Ik geloof niet in één specifiek dieet
Ik geloof niet in bepaalde oefeningen
Ik geloof niet in een almachtige
Ik geloof niet in discipline,

maar ik geloof wél dat mensen stap voor stap dichter bij zichzelf kunnen komen. Tevreden zijn met wie ze zijn. Ik weet dat iedereen een held is, de dronkaard, de succesvolle ondernemer, Jezus en Judas. Iedereen heeft zijn eigen plek in een groter verhaal.

Ik geloof dat mensen kunnen samenvallen met wie ze zijn (minder klungelig kan ik het helaas niet zeggen). Zou dat dan mijn waarom zijn? -Ik wil mensen helpen thuis te komen bij zichzelf- Tegen alle kakofonie in?

Onaffe Kerstgedachtes

Mijn kerstreces is nog niet voorbij dus jullie moeten het doen met deze onaffe gedachtes. Voor nu houd ik vast aan dit: Mijn Kerst gaat over thuiskomen bij mezelf.

Hoe is het met jou kerstgedachtes?

Recommended Posts

Leave a Comment

MY-organization, schaamte, schamen,Mediteren: alles is verbonden Leergang MY-etool