Schaamte en verantwoordelijkheid

 In Coach

Schaamte

Herken je dat?
Dat je je schaamt voor wat je echt wil.
Dat je stiekem droomt; als iemand nu eens samen met mij . . . ?

Wat zou het heerlijk zijn als je, met de juiste mensen om je heen, moeiteloos kunt groeien. Gun jezelf en je klanten die opluchting.

Schaamte is als een sluier over je kracht

Het lijkt misschien allemaal zo open door internet, Social Media, selfies. Sommigen zouden zeggen dat het juist een schaamteloos tijdperk is. Dat lijkt misschien, maar meer nog is er schaamte. Schaamte dat we niet perfect zijn, dat we weer geprocrastineerd hebben, jaloers waren, niet willen leren over SoMe, mopperen op onze kinderen, of onze administratie niet op orde houden.

Schaamte is niet mogen zijn wie je echt bent.

Niet accepteren dat iedereen anders is, maakt dat er geen plek voor jou is. Ik moet er niet aan denken dat we in een wereld met klonen rondlopen. Diversiteit is het antwoord.

MY-etool is een zelfanalyse die laat zien waar jij blij van wordt en wat je graag aan anderen overlaat. Als iedereen meer aandacht mag geven waar die blij van wordt dan komen we er wel met zijn allen.

Teambuilding in je eentje

Schaam jij je voor je schaamte? Je weet dat je beter kunt accepteren wie je bent, maar  ”Ik blijf steeds met mezelf vechten.” Hoeveel energie kost dat? Geloof me, ik weet er teveel van. Stop me je te schamen voor je schaamte. Ga je niet schamen, zoek iemand die de administratie voor je doet, die met jou de tuin aanpakt, die schoonmaakt of kookt. Maak tijd om voor anderen te doen waar jij blij van wordt.

 

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Suur Maj Zonneveld

    Hoi Martine. Had slechts vaag ooit van het woord procrastineren gehoord.Heb het maar eens opgezocht. Vind het wel een mooi woord eigenlijk. Terwijl, ik heb weer belangrijke taken uitgesteld wel ff anders klinkt. Zoiets als die mevrouw die blij was met de brief van de gemeente waarin stond dat haar huis geamoveerd zou worden. Zij blij,totdat de bulldozers voor het huis stonden.Heb een fijne dag en wie weet tot de 14de of zo. Van Hart tot Hart Suur Maj

  • Martine van Eijk

    dankjewel, tot snel. Martine

Leave a Comment

slachtofferhulpOpleiding, ontwikkeling, groei, verdieping